Karin Funk, gästartist i Julsång i Hemsjö

Helena Ek och Peter Janson

"Dit jag längtar så"


Jazz med Helena Ek och Peter Janson


 

Bländande vackert och medryckande har det sagts om göteborgsduon
Helena Ek & Peter Janson som här bjuder på folkton, jazz och visa, dynamik, dramatik, improvisation och infall med sång och kontrabas.

 

eller:

 

Helena Ek,sångerska känd för sina tolkningar av tidig musik och jazzmusikern
och basisten Peter Janson tar sig an spirituals,folkliga koraler, medeltida musik, psalmer och improvisationer.

 

 

Helena Ek, sång, har en bred repertoar men har  framförallt gjort sig ett namn i musik med gamla rötter. Förutom samarbete med barockensembler i Europa har hon arbetat med några av de främsta musikerna i genren.

I Japan har hon turnerat flera gånger  såväl som i stora delar av Europa. Hon har spelat in radio och TV och finns representerad på skivor med musik från renässans och barock.

 

Peter Janson, kontrabas, har varit verksam på den svenska och internationella jazz och improvisationsscenen i över 25 år. I Stefan Forssén Änglaspel har han medverkat sedan 1982. Med pianisten Lars Jansson har han gett konserter runt om i Norden och Taiwan.

Peter har turnerat i de flesta av Europas länder såväl som i Amerika. Han är väl  representerad på åtskilliga skiv, TV och radioinspelningar och har hyllats genom åren, av recensenter i Sverige och utomlands, för sin formidabla teknik och kreativitet.

 


Senaste kommentaren

08.06 | 08:44

Hej alla festarrangörer Tack för en fin Körfest i lördags!! Tyvärr kunde jag närvara under dagarna. Trevligt med andra kören. Vi hade en god stämning vid vårt bord. Väl mött till hösten/ Kerstin

28.01 | 16:10

Så kul det var!!

23.01 | 08:42

Jättefina bilder från kördagen!

29.11 | 13:47

Mycket användarvänlig hemsida. Det är lätt att hitta och man får bra överblick. Snyggt jobbat!

Dela den här sidan